Wednesday, 27 July 2011

‏Beetroot and Potatoes Chicken - فراخ بالبنجر و البطاطس

.

Ingredient


500g Chicken breast deboned
200g baby potatoes cut into wedges
200g boiled beetroot, drained
1 Red onion cut into wedges
1 lemon cut into wedges
1 garlic cloves, thinly sliced  
1 cup chicken stock
1 tsp cumin
1 tsp rosemary   

method:

1) add cumin, rosemary, salt and pepper on chicken and stir
2) Add a pan on high heat and cook the chicken for 2-3 minutes each side or tell golden then remove to a plate
3) Add the potatoes, onion, and lemon to the same pan after add the olive oil and cook for 5 minutes or until golden
4) remove to roasting pan put chicken on top surrounded by beetroot add the stock and pasting the chicken with the pan juiced occasionally for 20 - 25 minutes until chicken golden and cooked

المكونات :
٥٠٠ جرام صدور فراخ
٢٠٠ جرام بنجر مسلوق حجم صغير و مقطع علي ٨
٢٠٠ جرام بطاطس حجم صغير و مقطع علي ٨
١ بصلة حمراء مقطعة علي ٨
١ ليمونة مقطعة علي ٨ 
١ فص ثوم مقطع شرائح رفيعة
١ كوب مرقة فراخ
١ معلقة شاي كمون
١ معلقة شاي روزماري
الطريقة :
١ يضاف الكمون و الروزماري علي الفراخ و يقلب و يتبل بالملح و الفلفل 
٢ توضع طاسة علي نار حامية و ترش بزيت الزيتون و توضع الفراخ لمدة ٢-٣ دقائق علي كل جانب حتي تتحول للون الدهبي و ترفع في طبق خارجي 
٣ ترش كمية اخري من زيت الزيتون في نفس الطاسة و تضاف البطاطس و البصل و الليمون و يقلب لمدة ٥ دقائق او حتي يتغير لون البطاطس للون الدهبي
٤ تضاف محتويات الطاسة الي صينية و توضع صدور الفراخ و البنجرو يضاف المرقة و يوضع في الفرن علي ١٩٠ درجة لمدة من ٢٠ الي ٢٥ دقيقة و ترش الفراخ من ان لاخر بصوص الصينية حتي تستوي الفراخ و البطاطس  


No comments:

Post a Comment