Tuesday, 5 July 2011

carrot & orange soup - شوربة جزر بالبرتقال



Ingredient :
400g carrots, peeled, coarsely chopped.
1 red onion thinly sliced.
1 orange cut into 4.
3 cups chicken stock.
1 orange juice.
1 tbsp olive oil.

method :
1.Heat oil in a saucepan over medium low heat. Add the onion and stir for 3 minutes or until soft
2. Add the carrot cad cook, stirring often for about 5 minutes .Add the stock and bring to boil.
3.Add the orange to the pan and boil for 20 minutes or until carrot is tender, remove the orange from the pan.
4.Set a side for 5 minutes to cool and use the stick blinder until smooth.
5.Add orange juice and place over medium heat for 2 minutes then serve hot.
المقادير :
٤٠٠ جرام جزر.
١ بصلة حمراء مقطعة شرائح رفيعة.
١ برتقالة مقطعة علي ٤.
٣ كوب مرقة دجاج.
عصير برتقالة. 
١ معلقة زيت زيتون .

الطريقة : 
١ .يسخن الزيت في حلة علي نار متوسطة ويضاف البصل و يقلب لمدة ٣ دقائق او حتي يطري.
٢ .يضاف الجزر و يقلب لمدة ٥ دقائق و تضاف المرقة حتي تغلي.
٣ .يضاف حلقات البرتقال وتترك لمدة ٢٠ دقيقة او حتي يطري الجزر ثم يتم ازالة البرتقال من الحلة .
٤ .يتم ازالة الحلة من علي النار وتترك ٥ دقائق لتبرد قليلا ثم يتم خلط محتويات الحلة بالخلاط اليدوي.
٥ .يضاف عصير البرتقالة و يوضع علي النار لمدة دقيقتان و تقدم ساخنة.
Waring Pro SB10 Professional Immersion Blender, BlackHamilton Beach 59785 2-Speed Hand Blender with Case, BlackBetty Crocker Appliances BNC-300U 3-Speed Hand BlenderDeLonghi DHB723 380-Watt Tri-Blade Variable Speed HandblenderJuiceman HB0001S Juiceman Stainless Steel Hand Blender and Accessories

No comments:

Post a Comment