Friday, 8 July 2011

Balsamic roasted onions - بصل بخل البلزمك

Ingredients 
2 large brown onions 
1 cup chicken stock 
1 tbs fresh thyme leaves
Half tbs brown sugar 
1 tbs balsamic vinegar
 Freshly ground pepper

Method
1. Preheat oven to 200°C. Cut the onions in half lengthways and trim the tops. Peel away the skin, leaving the base intact. Cut in half lengthways again. Place into a shallow baking dish, cut side up.
2. Put the chicken stock into the dish. Sprinkle the onions with thyme leaves and sugar, then drizzle with the balsamic vinegar.
3. Season with the pepper. Cover tightly with foil.
4. Roast the onions for 40 minutes, then remove the foil and cook for another 40-50 minutes, until tender
and the liquid has reduced. Serve hot.
المقادير :

٢ بصلة حمراء كبيرة.
١ كوب مرقة دجاج.
١ معلقة صغيرة زعتر(يفضل طازج ان وجد)
نصف معلقة كبيرة سكر بني.
١ معلقة كبيرة خل بلزمك.
فلفل اسود

الطريقة:

١. يسخن الفرن علي ٢٠٠ درجة و يتم تقطيع البصل علي ٨ بالطول و يوضع في صينية صغير و جهة القطع لأعلي.
٢ . توضع مرقة الدجاج و يرش السكر و الزعتر و خل البلزمك.
٣ . يرش بالفلفل الاسود و يغطي باحكام بفويل الومنيوم.
٤ . و يوضع في الفرن لمدة ٤٠ دقيقة ثم يزال الفويل و يوضع لمدة ٤٠ دقيقة اخري او حتي يستوي و تقدم ساخنة. 



Pyrex Glass 17pc Bake Store Serve Set w/LidsPyrex 12-Piece Glass Bake Serve ?N Store Set

No comments:

Post a Comment