Potato Gratin - بطاطس جراتان
Ingredients
3 big potatoes ,peeled and finely sliced.
¼ cup cream
¼ cup milk
parmesan grated
fresh nutmeg ground
Salt and pepper
Method
1.Grease tray with olive oil and line with baking paper.
2. Pace layers of potatoes on top of each other. At every layer add a little of the milk, cream, nutmeg and salt and pepper. and press down on each layer.
3. On the last layer finish with a little parmesan.
4.Place another sheet of grease proof paper on top of potatoes and another tray for weight.
5. Bake for 30-40 minutes in the oven on 180C.
المقادير
٣ بطاطس حجم كبير مقطعة شرائح رفيعة
٣ معالق كبيرة كريمة
ربع كوب لبن
جبنة بارميجان مبشورة
ملح - فلفل - جوزة الطيب
الطريقة
١ .يتم رش صينية بزيت الزيتون و يوضع لفة ورق زبدة في قاع الصينية.
٢.يوضع حلقات البطاطس في الصينية طبقات بين كل طبقة و الاخري قليل من الكريمة و اللبن و رشة ملح و فلفل وجوزة الطيب و جبنة بارمجان و يتم الضغط بعد كل طبقة.
٣.و الطبقة الاخيرة تنتهي بالجبنة البارميجان.
٤.و يتم وضع ورقة زبدة علي الطبقة الاخيرة و يتم وضع صينية اخري او ثقل علي ورق الزبدة لضغط محتويات الصينية.
٥.توضع الصينية في الفرن علي درجة حرارة ١٨٠ لمدو من ٣٥ الي ٤٥ دقيقة.
No comments:
Post a Comment