Cauliflower Soup - شوربة قرنبيط
-------------------------------------
carrot & orange soup
Ingredients :
1 Cauliflower
2 Potatoes, peeled and cut into four
1 small onion, diced
1 tbsp olive oil
100 ml cream
2 cups chicken stock
2-3 cups of boiling water
salt - granted nutmeg
Method :
1. Chop cauliflower and wash it good
2. Add oil to medium saucepan on medium heat cook the onion for 2-3 minutes insuring it does not color
3. Add potatoes and cauliflower and mix and stir for a min
4.Add the chicken stock and add more water tell you cover the vegetables ,Bring to
boil then simmer for 25 minutes.
5.Blind the soup using stick blender
6 Add salt, nutmeg and cream to the soup and serve hot
المكونات :
1 قرنبيط
2 بطاطس مقطعة علي اربع
1 بصلة مقطعة مكعبات
100 مللي كريمة
1 معلقة زيت زيتون
2 كوب مرقة دجاج
2-3 اكواب مياة مغلية
ملح - جوزة الطيب
الطريقة :
1. يقطع القرنبيط و يغسل جيدا.
2. يوضع الزيت في حلة علي نار متوسطة و يضاف البصل في النار و يقلب من 2-3 دقائق او حتي يطري و لكن دون ان يتغير لونة او يتحمر
3. يضاف البطاطس و القرنبيط و يقلب جيدا لمدة دقيقة.
4. تضاف المرقة و تكمل بالمياة المغلية فقط حتي تغطي محتويات الحلة و تترك حتي الغليان و تغطي لمدة 25دقيقة .
5. ترفع الحة من علي النار و تترك لتبرد قليلا حوالي 15 دقيقة و يضرب بالخلاط او الخلاط اليدوي .
6. تضاف الكريمة و الملح حسب الطلب و يبشر قليلا من جوزة الطيب و تقدم ساخنة
-------------------------------------
carrot & orange soup
شوربة جزر بالبرتقال
Ingredient :
400g carrots, peeled, coarsely chopped.
1 red onion thinly sliced.
1 orange cut into 4.
3 cups chicken stock.
1 orange juice.
1 tbsp olive oil.
method :
1.Heat oil in a saucepan over medium low heat. Add the onion and stir for 3 minutes or until soft
2. Add the carrot cad cook, stirring often for about 5 minutes .Add the stock and bring to boil.
3.Add the orange to the pan and boil for 20 minutes or until carrot is tender, remove the orange from the pan.
4.Set a side for 5 minutes to cool and use the stick blinder until smooth.
5.Add orange juice and place over medium heat for 2 minutes then serve hot.
المقادير :
٤٠٠ جرام جزر.
١ بصلة حمراء مقطعة شرائح رفيعة.
١ برتقالة مقطعة علي ٤.
٣ كوب مرقة دجاج.
عصير برتقالة.
١ معلقة زيت زيتون .
الطريقة :
١ .يسخن الزيت في حلة علي نار متوسطة ويضاف البصل و يقلب لمدة ٣ دقائق او حتي يطري.
٢ .يضاف الجزر و يقلب لمدة ٥ دقائق و تضاف المرقة حتي تغلي.
٣ .يضاف حلقات البرتقال وتترك لمدة ٢٠ دقيقة او حتي يطري الجزر ثم يتم ازالة البرتقال من الحلة .
٤ .يتم ازالة الحلة من علي النار وتترك ٥ دقائق لتبرد قليلا ثم يتم خلط محتويات الحلة بالخلاط اليدوي.
٥ .يضاف عصير البرتقالة و يوضع علي النار لمدة دقيقتان و تقدم ساخنة.
===========================
******************************
Spanish soup - شوربة سبانخ
Ingredient :
150g frozen spanish or 250g fresh spanish leaves.
300g potatoes, peeled and diced.
1 red onion thinly sliced.
1 garlic, crushed.
2 cups chicken stock.
1 tbsp olive oil.
2 tbsp cream.
method :
1 .Heat oil in a saucepan over medium low heat. Add the onion and stir for 4 minutes or until soft, Add garlic and cook for another minute.
2 .add potatoes and stir for a minute or 2 then add the chicken stock, bring to boil.
3 .boil for about 10 minutes or until the potatoes is soft.
4 .Add the spinach and turn up the heat wile stirring for 2 minute, then remove from heat to cool for 5 minutes
5 .Use blender to puree the soup until smooth, serve with cream on top.
المقادير :
١٥٠ جرام سبانخ مجمدة(مفككة التجميد) او ٢٥٠ جرام اوراق سبانخ طازجة.
٣٠٠ بطاطس مقشرة و مقطعة مربعات.
١ بصلة حمراء مقطعة شرائح رفيعة.
١ فص ثوم مفروم.
٢ كوب مرقة دجاج.
٢ معلقة كبيرة كريمة.
١ معلقة زيت زيتون .
الطريقة :
١ .يسخن الزيت في حلة علي نار متوسطة ويضاف البصل و يقلب لمدة ٤ دقائق او حتي يطري و يضاف الثوم ويقلب لدقيقة اخري .
٢ .تضاف البطاطس و تقلب لمدة دقيقة و تضاف المرقة ويقلب و تترك للغليان.
٣ .تغلي لمدة ١٠ دقائق او حتي تطري البطاطس.
٤ .تضاف السبانخ و تتطبخ علي نار حامية مع التقليب لمدة دقيقتان و يرفع من علي النار ويترك ٥ دقائق ليبرد قليلا.
٥ .يتم خلطة في الخلاط حتي ينعم و يغرف وتوضع معلقة كريمة .
================================================
******************************************************
Lentil & Tomato soup
شوربة العدس و الطماطم
Ingredient :
Half cub red lentil.
200 tomatoes, diced.
3 cups vegetable stock.
1 onion, chopped.
1 garlic, crushed.
1 tbsp olive oil.
Half tsp ground cumin.
Half tsp ground coriander.
Method :
1 .Heat oil in a saucepan on medium heat. add onion and cook for 3-4 min,
or until soft .
2 .Add garlic, cumin and coriander and stir for another minute
3 .Stir in lentils, tomatoes and chicken stock and bring to biol.
4 .Cook for 10 minutes or until lentil is tender and cooked.
المقادير :
نصف كوب عدس احمر.
٢٠٠ جرام طماطم مقطعة.
٣ أكواب مرقة خضار.
١ بصلة متوسطة مقطعة.
١ فص ثوم مفروم.
١ معلقة كبيرة زيت زيتون.
نصف معلقة صغيرة كمون.
نصف معلقة كسبرة ناشفة.
الطريقة :
١ . يوضع زيت الزيتون في حلة علي نار متوسطة ويضاف البصل و يقلب لمدة ٤ دقائق او حتي يطري.
٢. يضاف الثوم و يقلب لدقيقة اخري و يضاف الكمون و الكسبرة و يقلب لدقيقة اخري.
٣. يضاف العدس و الطماطم و المرقة ويقلب و يترك حتي الغليان.
٤. يترك علي النار ١٠ دقائق او حتي يستوي العدس.
=============================
*******************************
Soup
Soup is a food that is made by combining ingredients such as meat and vegetables with stock, juice, water, or another liquid.
Hot soups are additionally characterized by boiling solid ingredients in liquids in a pot until the flavors are extracted, forming a broth. Traditionally, soups are classified into two main groups: clear soups and thick soups. Soups are considered to be a Dinner item as well as a snack, or appetizer.
الحساء هو الطعام الذي ينتج عن طريق الجمع بين المكونات مثل اللحوم والخضروات مع الماء ، عصير، أو سائل آخر.
يتم تصنيف الحساء إلى مجموعتين رئيسيتين هما : الحساء الخفيف والحساءالسميك.