Monday, 8 August 2011

Cauliflower Soup - شوربة قرنبيط

Ingredients :

Cauliflower
2 Potatoes, peeled and cut into four
1 small onion, diced
1 tbsp olive oil
100 ml cream
2 cups chicken stock
2-3 cups of boiling water
salt - granted nutmeg

Method :


1. Chop cauliflower and wash it good
2. Add oil to medium saucepan on medium heat cook the onion for 2-3 minutes insuring it does not color














3. Add potatoes and cauliflower and mix and stir for a min




4.Add the chicken stock and add more water tell you cover the vegetables ,Bring to 






boil then simmer for 25 minutes.






5.Blind the soup using stick blender






6 Add salt, nutmeg and cream to the soup and serve hot 















  







المكونات :
1 قرنبيط
2 بطاطس مقطعة علي اربع
1 بصلة مقطعة مكعبات
100 مللي كريمة
1 معلقة زيت زيتون
2 كوب مرقة دجاج
2-3 اكواب مياة مغلية
 ملح - جوزة الطيب
الطريقة :
1.  يقطع القرنبيط و يغسل جيدا.
2. يوضع الزيت في حلة علي نار متوسطة و يضاف البصل في النار و يقلب من 2-3 دقائق او حتي يطري و لكن دون ان يتغير لونة او يتحمر
3.  يضاف البطاطس و القرنبيط و يقلب جيدا لمدة دقيقة.
4. تضاف المرقة  و تكمل بالمياة المغلية فقط حتي تغطي محتويات الحلة  و تترك حتي الغليان و تغطي لمدة 25دقيقة .
5. ترفع الحة من علي النار و تترك لتبرد قليلا حوالي 15 دقيقة و يضرب بالخلاط او الخلاط اليدوي .
6. تضاف الكريمة و الملح  حسب الطلب و يبشر قليلا من جوزة الطيب و تقدم ساخنة 



No comments:

Post a Comment