Spaghetti with tuna & pine nut - اسباجتي بالتونة و الصنوبر
Ingredients :
375g spaghetti pasta cocked
250g can tuna, drained
1/3 cup pine nuts
1/4 cup lemmen juice
1/3 cup fresh parsley leaves chopped
2 teaspoons olive oil
1 teaspoons granted lemon rind
Method :
1.Place pine nuts in a frying pan over medium heat and cook for 1 to 2 minutes or until light golden.
2.Place tuna in a bowl add oil, parsley, lemon juice, lemon rind, pine nuts and the pasta
3. Season with salt and pepper.Toss to combine and serve.
المقادير:
٣٧٥ جرام مكرونة اسباجتي مسلوقة
٢٥٠ جرام تونة معلبات
ثلث كوب صنوبر
ربع كوب عصير ليمون
ثلث كوب بقدونس مقطع
٢ معلقة صغيرة زيت زيتون
١ معلقة صغيرة بشر ليمون
الطريقة:
١.يوضع الصنوبر في طاسة علي نار متوسطة و يقلب لمدة ١ - ٢ دقيقة او حتي يتحول للون الدهبي
٢.توضع التونة و زيت الزيتون و البقدونس و عصير اليمون و بشر قشرة اليمون و الصنوبر و المكرونة في بولة
٣. تتبل بالملح و الفلفل و تقلب بخفة لمزج المكونات و تقدم
========================
**************************
Spaghetti with pesto - اسباجتي بصوص الريحان
ingredients :
400g cooked spaghetti
150g fresh basil leaves
125g olive oil
25g pine nuts
2 garlic cloves
50g grated parmesan cheese
salt
Method:
1.Put the garlic, pine nuts with a pinch of salt into a blender and blend briefly.
2.Add the basil leaves and process to a paste. While blending add olive oil gradually.
3.Move to a bowl and add the cheese and season with salt.
4.Put half the pesto into a saucepan, heat for min and add the spaghetti and warm for a while.
5. Divide into plates and add more pesto on top. Garnish with basil.
المكونات :
٤٠٠ جرام مكرونة اسباجتي مسلوقة
١٥٠ جرام ورق ريحان فريش
١٢٥ مللي زيت زيتون
٢٥ جرام صنوبر
٢ فص ثوم
٥٠ جرام جبنة مودزريلا مبشورة
ملح
الطريقة :
١يوضع الثوم و الصنوبر في الخلاط اليدوي مع رشة ملح خفيفة
٢يضاف اوراق الريحان و اثناء الخلط يضاف زيت الزيتون ببطء.
٣ .ينقل الخليط الي بولة و يضاف الجبنة البارميجان.
٤ .يوضع نصف الخليط في حلة علي نار هادئة لدقيقة و يضاف الاسباجتي و يقلب.
٥ .يتم غرف الاسباجتي في الاطباق و يوضع النصف الاخر من الصوص علي االمكرونة و يزيين باوراق الريحان.
======================
*************************
Pasta
Pasta is a generic term for noodles made from an unleavened dough of wheat flour and water, sometimes with other ingredients such as eggs and vegetable extracts.
Pastas include varieties, such as ravioli and tortellini, that are filled with other ingredients, such as ground meat or cheese.
Dishes using the noodles are often prepared with a variety of sauces and meats like chicken, beef, or sausage.
Pasta is typical of different cultures and countries, but the most famous varieties and recipes come from Italy.
Pasta is categorised in two basic styles: dried and fresh. Dried pasta made without eggs can be stored for up to two years under ideal conditions, while fresh pasta will keep for a few days under refrigeration.
المعكرونة هو مصطلح عام للمعكرونة المصنوعة من عجينة من دقيق القمح والمياه ، أحيانا مع مكونات أخرى مثل البيض و بعض المكونات النباتية.
وتشمل أصناف المعكرونة انواع كثيرة مثل الرافيولي والتورتيليني ، التي تمتلئ بمكونات اخري مثل اللحم أو الجبن.
و يتم طهي معظم الأطباق باستخدام مجموعة متنوعة من الصلصات واللحوم مثل الدجاج ولحم البقر ، أو السجق.
المعكرونة موجودة في مختلف الثقافات والبلدان ، ولكن الأصناف الأكثر شهرة وصفات تأتي من إيطاليا.
يتم تصنيف المعكرونة في اثنين من الأساليب الأساسية وهي المجففة و الطازجة.
ويمكن تصنيع المعكرونة المجففة من دون البيض و يمكن ان تخزن لفترة قد تصل إلى سنتين في ظل ظروف مثالية ، في حين الطازجة تخزن لبضعة أيام تحت التبريد.