Basics - اساسيات


bechamel sauce - خلطة البشاميل

Ingredients    
  • 60g butter, chopped
  • 1/3 cup plain flour
  • 4 1/2 cups milk
  • 75g parmesan cheese, finely grated
  • 1/4 teaspoon salt
  • good pinch ground nutmeg
Method  
  1. Melt butter in a medium saucepan over medium-high heat until foaming. 
  2. Add flour. Cook, stirring, for 1 to 2 minutes or until bubbling. 
  3. Remove from heat. Slowly add milk, whisking constantly, until mixture is smooth. 
  4. Return to heat. Cook, stirring with a wooden spoon, for 10 to 12 minutes or until sauce comes to the boil, thickens and coats the back of a wooden spoon. 
  5. Remove from heat. Stir in parmesan, salt and nutmeg.
المقادير 
زبدة ٦٠ جرام. 
ثلث كوب دقيق.
٤ اكواب لبن.
٧٥ جرام جبنة بارميجان
مهارات ( ملح - جوزة الطيب )

الطريقة

١ . يتم وضع الزبدة في حلة متوسطة علي نار متوسطة حتي تسيح الزبدة .
٢ . يضاف الدقيق و يطبخ و يقلب لمدة ١ - ٢ دقيقة .
٣ . يرفع من علي النار و يضاف اللبن ببطء مع التقليب المستمر حتي يندمج الخليط .
٤ . يتم وضع الحلة مرة اخري علي النار و يقلب بمعلقة خشب لمدة ١٠ - ١٢ دقيقة او حتي يغلي الخليط و يغلظ قوامة .
٥ . يرفع من علي النار و يضاف الجبنة البارميحان  و رشة ملح و رشة جوزة الطيب .