bechamel sauce - خلطة البشاميل
Ingredients
- 60g butter, chopped
- 1/3 cup plain flour
- 4 1/2 cups milk
- 75g parmesan cheese, finely grated
- 1/4 teaspoon salt
- good pinch ground nutmeg
Method
- Melt butter in a medium saucepan over medium-high heat until foaming.
- Add flour. Cook, stirring, for 1 to 2 minutes or until bubbling.
- Remove from heat. Slowly add milk, whisking constantly, until mixture is smooth.
- Return to heat. Cook, stirring with a wooden spoon, for 10 to 12 minutes or until sauce comes to the boil, thickens and coats the back of a wooden spoon.
- Remove from heat. Stir in parmesan, salt and nutmeg.
المقادير
زبدة ٦٠ جرام.
ثلث كوب دقيق.
٤ اكواب لبن.
٧٥ جرام جبنة بارميجان
مهارات ( ملح - جوزة الطيب )
الطريقة
١ . يتم وضع الزبدة في حلة متوسطة علي نار متوسطة حتي تسيح الزبدة .
٢ . يضاف الدقيق و يطبخ و يقلب لمدة ١ - ٢ دقيقة .
٣ . يرفع من علي النار و يضاف اللبن ببطء مع التقليب المستمر حتي يندمج الخليط .
٤ . يتم وضع الحلة مرة اخري علي النار و يقلب بمعلقة خشب لمدة ١٠ - ١٢ دقيقة او حتي يغلي الخليط و يغلظ قوامة .
٥ . يرفع من علي النار و يضاف الجبنة البارميحان و رشة ملح و رشة جوزة الطيب .