Ingredients
300 g chicken fillet
200 g potatoes, peeled, cut into 2cm pieces
200 g sweet potato, peeled, cut into 2cm pieces
100 g fresh mushrooms.
2 tablespoons olive oil
1 tablespoons honey
1 tablespoon wholegrain mustard
1 orange, juiced
Method
1. Preheat oven to 240°C.
2 .Combine 1 tablespoon of oil, honey, mustard and 2 tablespoons of orange juice in a large baking dish. Add chicken and turn to coat.
3. Combine remaining oil with sweet potatoes and potatoes in different owl, add the potatoes to non-stick roasting pan. Season with salt and pepper.
4. Place potatoes on top shelf of oven. Roast for 10 minute , turning occasionally,add the sweet potato for another 10 minutes.
5.Place chicken on lower shelf of oven. Roast, basting occasionally, for 20 minutes.
6. add mushroom to the potato and Swap pans around in oven.
7.Roast potatoes and chicken for a further 20 minutes or until potatoes are golden and tender and chicken is cooked through.
8.Divide the potatoes between serving plates. Top each with checkin Serve.
المقادير
٣٠٠ جرام فراخ مخلية.
٢٠٠ جرام بطاطس مقشرة و مقطعة مكعبات.
٢٠٠ جرام بطاطا مقشرة و مقطعة مكعبات.
١٠٠ جرام مشروم طازج.
٢ معلقة زيت زيتون.
١ معلقة كبيرة عسل نحل .
١ معلقة كبيرة خردل مسطردة حبوب .
٢ برتقالة عصير.
الطريقة
١ . يتم تسخين الفرن ال ٢٤٠ درجة.
٢ .يتم خلط معلقة زيت زيتون +العسل+الخردل+ملقة كبيرة عصير برتقال و توضع الفراخ علي الخليط السابقو تقلب في صينية.
٣ .يضاف معلقة زيت الزيتون علي البطاطس و البطاطا كل علي حدة ثم توضع الطاطس في صينية اخري و ترش بالملح و الفلفل.
٤ .توضع صينية البطاطس في الرف العلوي للفرن لمدة ١٠ دقائق ثم تضاف البطاطا لمدة ١٠ دقائق اخري.
٥ .توضع صنية الفراخ في الرف السفلي من الفرن مع الاحتفاظ بصنية البطاطس في الرف العلوي لمدة ٢٠ دقيقة اخري و تقلب محتويات الصنيتان من ان لاخر.
٦ . يضاف المشروم علي صنية البطاطس مع التقليب ثم تنقل للرف السفلي من الفرن مع رفع صنية الفراخ للرف العلوي لمدة ٢٠ دقيقة اخري او حتي تستوي البطاطس و تتحول الفراخ للون الدهبي .
٧ . يتم وضع البطاطس في الاطباق و توضع الفراخ فوقها مع رش جزء من صوص الفراخ و تقدم.
No comments:
Post a Comment