Tuesday, 5 July 2011

Spaghetti with pesto - اسباجتي بصوص الريحان


ingredients :
400g cooked spaghetti 
150g fresh basil leaves
125g olive oil
25g pine nuts
2 garlic cloves 
50g grated parmesan cheese
salt 
Method:
1.Put the garlic, pine nuts with a pinch of salt into a blender and blend briefly. 
2.Add the basil leaves and process to a paste.  While blending add olive oil gradually.
3.Move to a bowl and add the cheese and season with salt.
4.Put half the pesto into a saucepan, heat for min and add the spaghetti and warm for a while. 
5. Divide into plates and add more pesto on top. Garnish with basil.
المكونات :
٤٠٠ جرام مكرونة اسباجتي مسلوقة
١٥٠ جرام ورق ريحان فريش
١٢٥ مللي زيت زيتون
٢٥ جرام صنوبر
٢ فص ثوم
٥٠ جرام جبنة مودزريلا مبشورة
ملح
الطريقة :
١يوضع الثوم  و الصنوبر في الخلاط اليدوي مع رشة ملح خفيفة 
٢يضاف اوراق الريحان و اثناء الخلط يضاف زيت الزيتون ببطء.
٣ .ينقل الخليط الي بولة و يضاف الجبنة البارميجان.
٤ .يوضع نصف الخليط في حلة علي نار هادئة لدقيقة و يضاف الاسباجتي و يقلب.
٥ .يتم غرف الاسباجتي في الاطباق و يوضع النصف الاخر من الصوص علي االمكرونة و يزيين باوراق الريحان.
Hamilton Beach 51101B Personal Blender with Travel Lid, BlackCuisinart CSB-76BC SmartStick 200-Watt Immersion Hand Blender, Brushed ChromeDeLonghi DHB723 380-Watt Tri-Blade Variable Speed Handblender

No comments:

Post a Comment