Ingredient :
150g frozen spanish or 250g fresh spanish leaves.
300g potatoes, peeled and diced.
1 red onion thinly sliced.
1 garlic, crushed.
2 cups chicken stock.
1 tbsp olive oil.
2 tbsp cream.
method :
1 .Heat oil in a saucepan over medium low heat. Add the onion and stir for 4 minutes or until soft, Add garlic and cook for another minute.
2 .add potatoes and stir for a minute or 2 then add the chicken stock, bring to boil.
3 .boil for about 10 minutes or until the potatoes is soft.
4 .Add the spinach and turn up the heat wile stirring for 2 minute, then remove from heat to cool for 5 minutes
5 .Use blender to puree the soup until smooth, serve with cream on top.
المقادير :
١٥٠ جرام سبانخ مجمدة(مفككة التجميد) او ٢٥٠ جرام اوراق سبانخ طازجة.
٣٠٠ بطاطس مقشرة و مقطعة مربعات.
١ بصلة حمراء مقطعة شرائح رفيعة.
١ فص ثوم مفروم.
٢ كوب مرقة دجاج.
٢ معلقة كبيرة كريمة.
١ معلقة زيت زيتون .
الطريقة :
١ .يسخن الزيت في حلة علي نار متوسطة ويضاف البصل و يقلب لمدة ٤ دقائق او حتي يطري و يضاف الثوم ويقلب لدقيقة اخري .
٢ .تضاف البطاطس و تقلب لمدة دقيقة و تضاف المرقة ويقلب و تترك للغليان.
٣ .تغلي لمدة ١٠ دقائق او حتي تطري البطاطس.
٤ .تضاف السبانخ و تتطبخ علي نار حامية مع التقليب لمدة دقيقتان و يرفع من علي النار ويترك ٥ دقائق ليبرد قليلا.
٥ .يتم خلطة في الخلاط حتي ينعم و يغرف وتوضع معلقة كريمة .
No comments:
Post a Comment